Lískooříšková pasta

Před 6 lety mě byla zjistěna alergie na lískové ořechy, a dnes jsem nechtěně snedl menší sušenku která obsahuje lískooříškovou pastu. Teď je to půl hodiny a stále žádnou alergickou reakci nepociťuji. Před těmi šesti lety se mě ihned začal ,,stahovat krk" a těžko se mi dýchalo. Je možné že už alergický nejsem? Nebo lískooříšková pasta nevadí, že je tam málo ořechů? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Alergické projevy se v průběhu života mohou měnit, záleží i na konkrétním typu ořechu, někdy i na množství, na tepelné úpravě, kterou prošly. Někdy je celková reakce ovlivněna i laděním imunitního systému v konkrétním období - např. v pylové sezoně /pokud jste i pylový alergik/ můžete být k reakci náchylnější.
Určitě pokud jste v minulosti alergicky na ořechy reagoval, tak bych s jejich konzumací byla opatrná.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x