Listeria a toxoplasma-testy na konci tehotenstvi

Dobrý den, jsem v 9. měsíci těhotenství. Pro jistotu jsem si nechala udělat testy na toxoplasmu a listerii, doktorka mi je odmítla udělat zač. těhotenství. Chtěla jsem Vás poprosit o upřesnění. Lsteria mi vyšly nízké protilátky-O-I,II 160 a O-V 40, znamená to, že jsem jí někdy prodělala nebo je normální, že slabé protilátky bývají i když bych ji nikdy neměla? Ve 3. měsíci jsem dost zvracela a vzpomínám si na dva dny, které jsem strávila celé na wc s hlavou v míse a příšernou migrénou a zimnicí. Pokud by to byla listerie, byly by protilátky vyšší? A je možné ji prodělat, aniž bych o tom věděla(kromě toho zvracení, migrény a zimnice) a zbavit se ji bez léčby? Druhý dotaz se týká toxoplasmy, která je momentálně neaktivní-IgM 0,263, ale ptorilátky jsou vyšší-a to IG 256 a IgG 274,1, závěr z lab. je "středně pozitivní". Bojím se, jestli jsem ji taktéž neprodělala zač. těhotenství. Aviditu jsem si nenechala dělat, četla jsem, že se zjistí jen, zda je infekce starší než 3 měsíce, což mi nepomůže. Moc děkuji za vysvětlení a za trpělivost

Odpověď odborníka:

dobrý den, pravděpodobně jste listeriosu prodělala, často je pouze jako příznak chřipky.co se týče toxoplasmosy, doporučuji konzultaci s infektologem. bylo by dobré vzít s sebou kompletní laboratoř. omlouvám se za pozdější odpověď, byla jsem mimo dosah internetu. děkuji za pochopení.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x