Listerie

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,v úplném začátku těhotenství (3tt) jsem jedla nivu druhý den po konzumaci mi bylo 3dny děsně zle,zvracení + průjem je možné že bych tenkrát byla nakažena listérii a mohlo se to přenést na plod?to že jsem těhotná jsem zjistila asi týden po konzumaci té nivy.Zjistili by mi v těhotenství s krve kterou mi odebírají že jsem prodělala nejakou takovu nemoc?v 11týdnu těhotenství my vyšel pozitivní screening na downův syndrom, k vůli hodnotám PaPPa 0,330 a NT 3.1mm naštěstí pak odběr choriových klků vše vyloučil.a ultrazvuk v 22týdnu na VVV dopadl taky na jedničku.Mám jen strach jestli třeba miminko opravdu nemohlo být ze začátku nakaženo a nikdo na to nepřišel.poznalo by se toto s krve?moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by bylo miminko nakaženo v tak časném stadiu těhotenství, nepřežilo by (opravdu, existuje zákon - všechno nebo nic)! Netrapte se, absolvujte všechna další event. doporučená vyšetření a nestresujte se, není to dobré ani pro vás ani pro miminko. Můžete na kontrole u gynekologa požádat pro svůj klid o vyšetření krve na protilátky na listerie, ale věřím, že test bude negativní , zvracení mohlo být totiž to "těhotenské" a ani ne přímo po sýru. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: