Listerióza

Dobrý den. Prosím Vás, pokud bych se nakazila listeriózou, za jak dlouho by byla nákaza prokazatelná z krve? Jsem ve 32. týdnu těhotenství. Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, testování má smysl provádět, jen když jsou je vysloveno podezření na infekci listeriozou pro přítomnost známek onemocnění. Pak není problém s průkazem kdykoliv. Testovat lze i ze stolice aj.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: