Listerioza - nákaza oděrkou

Dobrý den, jsem těhotná (14 tt), mám na rukách silný ekzém včetně krvavých prasklin. Dávám si vždy pozor při manipulaci se syrovým masem - používám jednorázové gumové rukavice. Dnes jsem ovšem manipulovala s domácími syrovými vejci a dostaly se mi nedopatřením do poměrně hlubokých prasklin, které mám na ruce. Ráda bych se zeptala, jestli je zvýšené riziko nákazy listeriozou (či jinou infekcí) a zda mám nějak sledovat příznaky či se nechat testovat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marcelo. Nákazu považuji za dosti nepravděpodobnou. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: