Listerioza u kojence

dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je listerioza nebezpečná u pětiměsíčního kojence.děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Martino! U zdravého 5-měsíčního kojence, který nemá poruchu imunitního systému by případná infekce pravděpodobně proběhla lehčí formou - např. jako gastroenteritida. Listerie jsou nebezpečné pro těhotné a jejich plody, novorozence, staré lidi a lidi s poruchou imunity. Pokud je navíc dítě kojené, získává v tomto věku navíc spoustu protilátek od matky. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x