Listerióza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, zda je velká pravděpodobnost listeriózy, pokud jsem minulý týden omylem snědla asi 2 plátky sušené šunky. Od té doby se děsím, zda to neuškodí miminku, jsem 14+0 po IVF. Vím, že inkubační doba je dlouhá, příznaky nespecifické a do příznaků se v podstatě nedá nic dělat. Může ev. dojít k potratu i když já nebudu mít žádné příznaky? Nevím, jak často se tato nemoc vyskytuje, všichni mi říkají, že pokud mám imunitu O.K., nemám se čeho bát. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, listerioza by mohla poškodit plod či vyvolat potrat. Riziko onemocnění listeriozou po 2 plátcích šunky je však zcela minimální.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x