| Nápověda

Listerioza v tehotenstvi

DOBRY DEN CHTELA BYCH SE ZEPTAT ASI PRED TREMI TYDNY JSEM JEDLA HERMELINOVY SALAT A VCERA HERMELIN, JSEM VE 26 TYDNU TEHOTENSTVI A MAM NA NEJ PORAD STRASNOU CHUT ALE VCERA JSEM SE NA INTERNETU DOCETLA ZE MOZNOST NAKAZY LISTERIOZOU COZ JSEM VUBEC NETUSILA A TAKY JSEM CETLA ZE LISTERIOZA MUZE PROBYHAT I BEZ PRIZNAKU, MAM STRASNEJ STRACH ZE BYCH MOHLA BYT NAKAZENA A UBLIZIT MIMINKU, NEMELA BYCH SI NECHAT UDELAT NEJAKE KREVNI TESTY NEBO NEJAKOU ZKOUZKU, JSME Z TOHO MOC NERVOZNI, PROSIM PORADTE MOC VAM DEKUJI ZA ODPOVED

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v naprosté většině případů onemocnění neprobíhá bezpříznakově. Pokud nemáte žádné obtíže, nemá smysl Vás testovat jen proto, že jste jedla hermelínový salát. Nijak se nestresujte zbytečnými myšlenkami na "co kdyby ... " a pro zbytek těhotenství se vyvarujte hermelínu a hermelínovému salátu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
Sex v těhotenství – co když žena nechce?
Články: Sex v těhotenství – co když žena nechce?
Obecně lze říci, že sexu v...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
 Nevolnost může být projevem salmonelózy i abstinenčních příznaků
Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Články: Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Štítná žláza a oko – dva n...
Infekční zánět jater – hepatitida C
Články: Infekční zánět jater – hepatitida C
Virus hepatitidy C byl...
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Oko
Články: Oko
Lidské oko je párový orgán...
Naposledy čtené: