Lokren - změna léku

Někdy před osmi roky mi byl zjištěn vysoký kr. tlak byl mi nasazen Lokren 20 později Trittace, který byl po silném kašli změněn na telmisartan ratiph.80. Tlak jsem měl poslední roky 130-140/70-80 ale bylo mi zjištěno astma a lékař na plicním mi doporučil změnu lokrenu na jiný lék. Můj prakt. lékař mi napsal Twinstu - bohužel srdce se rozběhlo a tlak stoupl 160/86/90 v klidu - vrátil jsem se k lokrenu a nyní jsem zase zkoušl Isoptin 1/2 240 a je to ještě horší po týdnu 170/82/95 v klidu. Tak si nyní nevím rady - nemám silné astma ale už při velmi slabém nachlazení trpím intenzivním silným suchým kašlem řadu týdnů. Jaký lék by jste mi doporučil a jaký postup při změněn Lokrenu - má lékařka řikal, že už si neví rady. Předem děkuji za odpověď. František.

Odpověď odborníka:

Lokren, který je ze skupiny betablokátorů, nepříznivě ovliňuje asthma. Je betablokátor, který asthma ovliňuje minimálně, jeho účinná látka je nebivololum. Můžete se poradit s vaším praktickým lékařem a lék vyzkoušet, zda-li vám bude vyhovovat a nezhorší se asthma.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: