Ložiska gliozy

Dobrý den ráda bych se zeptala,co znamená můj nález z magnetické rezonance?Ve zprávě mám napsáno-v bílé hmotě obou mozkových hemisfér především paraventrikulárně četná ložiska gliozy vel.do 8 mm.Už 7 měsíců mám skoro denní bolesti hlavy až migrény,může to souviset s tímto nálezem?Mám bolesti i krční páteře,věčně ztuhlé trapézy a nesnesitelná bolest mezi lopatkama.Absolvovala jsem i další vyšetření jako EEG-normální nález,pak vyšetření u ortopeda-závěr dysbalance lopatky,dále rentgeny páteře,nyní i rezonanci krční páteře-ještě ale nemám zprávu.Rehabilitace mi pomáhaly ze začátku,nyní spíše ne.Vyšetřena i revmatologem-závěr těžký únavový syndrom.Jsem zoufalá,fyzická zátěž je pro mě peklo.Brní mě často ruce,že mi i předměty vypadávají z rukou.Předem děkuji za odpověď.Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano, Nález na magnetické rezonanci svědčí pro určité poškozeni,které je nutné blíže specifikovat,může jít o stav po zánětu mozku,ale i možnost demyelinizační ĺéze,nutné dovyštření mozkomíšního mok,prosím,považovala bych to za nezbytné,čím dříve se příčina prokáže,tím dříve se bude správně léčit Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: