Lsil

Dobry den, Bude mi 31 let a mam skoro rocniho syna. V tehotenstvi mi byl zjisten LSIL a po porodu se cekalo, jak se to bude vyvijet dal. Ted jsem byla u sveho gynekologa a ten mi rekl, ze LSIL stale zustava a ze by se s tim tedy melo neco delat, protoze telo si s tim ocividne samo neporadi. V utery bych mela jit na odber vzorku cipku, aby se zjistila pritomnost HPV a celkove, jak to s cipkem vypada. Nasledne mi lekar doporucil, ze podle vysledku by bylo dobre kus cipku odebrat a ockovat me, aby mi to pak manzel zas nepredal. Jenze my jsme se chteli cca do tri mesicu zacit snazit o druhe dite (dokud jsem na rodicovske, aby mi to navazalo a abych zbytecne nechodila na par mesicu do prace). Ockovani pry ale trva pul roku, behem tehotenstvi se ockovat nesmi a navic to stoji 11 tisic, coz je silena castka. Tak ted nevim, co man delat. Jeste jsme resili variantu, ze bychom s ockovanim pockali po tehotenstvi, jenze to by pry pak zas nemelo moc smysl odebirat kus toho cipku, protoze pri snazeni o dite by mi manzel zase ten virus mohl predat, tudiz bychom byli zase tam, kde jsme ted. Co byste mi, prosim, poradil? Dekuji moc Dominika

Odpověď odborníka:

Očkování je rozhodně rozumné i když je pochopitelně lépe začít s ním v nižším věku,Asi nejlepší cesta pro vás je co nejdříve otěhotnět během gravidity hlídat cytologii a po porodu podle nálezu zvolit další postup. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x