Lsil a konizace

Dobrý den, v prosinci mě vyšla horší "klasická"cytologie - LSIL. Můj gynekolog mně řekl, že to není až tak špatné. Prý to je virové a je možné, že si s tím tělo samo poradí. V lednu mně byla nabrána cytologie LBC, po které byl výsledek dle lékaře stejný, ale byl prokázán vir HPV, tak není šance na zlepšení, nemá cenu nabírat cytologie po třech měsících a mám jít rovnou na konizaci. Ráda bych znala Váš názor na nutnost konizace v mém případě a také, zda může dlouhodobý stres ovlivnit výsledky cytologie. Ještě dodám, že je mně 37 let, mám dvě děti a další neplánuji. Moc děkuji předem za odpověď. S pozdravem K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste podstoupit také kolposkopické vyšetření. Při normálním nálezu u zcela přehledného čípku lze uvažovat o kontrole za max. 3-6 měsíců. V jiném případě je konizace vhodným doporučením. Protože už neplánujete další děti, konizace se obávat nemusíte. Dlouhodobý stres výsledky cytologie neovlivní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nález LSIL a HPV | Od: Terka | 26.1.2015 10:54
Dobrý den ,byla jsem po druhé na stěru z čípku, po prvním výsledku a i po druhém po 5 měsících mám LSIL a HPV na další stěr mám přijít za tři měsíce .Myslíte ,že by bylo možné pro klid jít na nějaké podrobnější výsledky?:)Dá se to zjistit ?
Děkuji za odpověd
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: