Lumbago s ishiasem

Už deset let mám bolesti v bederní části, zpočátku se bolest dala překonat utišujícími léky, ale za posledních pět let se to postupně zhoršovalo, bolest byla častější a silnější a každé ráno jsem měla pocit jako bych neměla ruce . Před pěti měsíci se můj stav zhoršil natolik, že jakýkoliv dotek v bederní části, či jakýkoliv pohyb nebo námaha mi způsobovali hroznou bolest. Následně mi zjistili dg: M54.47 tedy lumbago s ishiasem. Mám za sebou fizioterapii i elektroterapii, a to po dvouletých intervalech. Pozitivní výsledek léčení je ale pomíjivý. Za pár měsíců, nyní dnů se opět vrátí bolest. Chci se tedy, prosím, zeptat co více udělat proto, aby se můj zdravotní stav zlepšil? Pokud je nějaká možnost, o které můj ošetřující lékař neví. Mockrát děkuji za vaši odpověď. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Milá paní Jaroslavo.

Při léčbě potíží,které popisujete je ze všeho nejdůležitější absolutní důvěra a zcela otevřená
komunikace mezi pacientem a terapeutem:-)
Mechanicky aplikovaná léčebná schémata mají malou trvanlivost.
Moudrost a zkušenost terapeuta by měla souznít s ochotou pacienta..myslím ochotu neustále na sobě pracovat.

V některých případech ani ideální konstelace ve vztahu těchto dvou osob nepřináší úlevu.
Potom je nutná revize diagnózy.
Tím myslím,že byste měla být vyšetřena na gynekologii a měli bychom Vám vyšetřit ledviny a,samozřejmě,bychom měli mít k dispozici i podrobné laboratorní odběry.
Pokud tato vyšetření máme k dispozici a jsou negatívní,můžeme se vrátit k terapii bolestivé poruchy s klidem,
protože jsme vyloučili jiné příčiny:-)
Další zobrazovací vyšetření(záda) mají význam jen v případě,že Váš lékař nepropadá panice při termínu
" výhřez ploténky".

Rozhodně je nutný takzvaný kinesiologický rozbor,který ukáže na konkrétní slabá místa na Vás a tím nám umožní,abychom Vás léčili individuálně a nikoliv jako imaginárního " průměrného pacienta".
Já osobně jsem ještě nikdy "průměrného pacienta nepotkal:-) Proto všechny léčím tak, jak je u nich nutné
a efektívní:-)
Musím vždy přihlížet k faktu,že předchozí počínání mých kolegů a jejich neúspěchy v pacientovi vzbudilo
Úzkost a měl bych umět tuto úzkost ošetřit-rozhovorem
Mohu pacientovi mdoporučit Sédatif PC( volně prodejné homeopatikum ) a podrobně jej informovat
o tom,co je u něj problémem a o dalším postupu léčby.,
Po manuální terapii,mnohdy kombinované s tejpingem ho vybavím radami a metodami,kterými
pak svůj zdravotní stav udržuje a pozvu jej na kontrolu.

KOntakt na mě je mens-sana@seznam.cz

objednat se můžete na 518 322 145

Se srdečným pozdravem a poděkováním za důvěru

Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: