Lumboischialgie kyčelního kloubu

Dobrý den, od 9/2015 se u mne začaly projevovat bolesti L kyčel.kloubu takového rozsahu, že jsem vůbec nemohla chodit - na nohu jsem se prostě nemohla opřít. Začala jsem brát po 4-5 hod. Ibalgin a asi za 3 dny se bolesti zmírnily. Bolest byla i v noci, v jakékoliv poloze, tj. i když jsem ležela na druhém boku. Postupně se bolest přenášela i do kolenního a kotníkového kloubu. Na rentgenu zjištěno pouze že jde o hlubší acetabulbu. Ortoped upřesnil bolest za vel. trochanterem, SI nebolí, Lasegue neg, senze v normě, Dg: Lumboischalgie s entezopatií kyčle L. Proveden obstřik DepoMedrolelem s mesokainem, medikován Nimesil. Vybráno balení /30/, bolest nyní mírnější. Ráda bych se zeptala, jak ischialgie vzniká, a jestli nemůže ovlivnit stav a změnu kloubu, případně dalších kloubů LDK. Postačí, když při případném opakování těchto potíží budu užívat Nimesil? Děkuji za odpověď D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den ischialgie je bolet obvykle vyvolaná drážděním sedacího nervu například posunutou meziobratlovou ploténkou. Bolesti v okolí kyčelního kloubu jsou obvykle druhotné v oblasti svalových úponů a kloub jako i u Vás není postižen. Hlavní zdroj bývá v páteři.Nimesil stačit nebude doporučuji vyhledat neurologa či RHB lékaře.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: