Lupavy palcek 2

Dobry den,pisala som vam ze syn ma od 1 roka lupavy palcek,teraz ma syn 2,5 roka a tiez chcem pockat s operaciou a aj ako ste mi napisal ze kludne mozem pockat do 4-5 roka a mozno sa to aj samo spravi,ale nas ortoped ma "nastrasil" ze prave ak sa to neodoperuje do 4 veku hrozi flekčná kontratkúra palca. Co vy na to? Moze to nastat? Syn ma ten palcek v takej poloohnutej polohe,iba niekedy 1x za den alebo dva sa mu to narovna rozhybe a za pol hodinky to ma opat tuhe a zohnute. Tak neviem co urobit...dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Opravdu zálěží na vyšetření lékaře a zjištění skutečnosti na místě. Pokud by se s palcem pravidelně cvičilo neměla by se tato komplikace stát. Rozhodující slovo a opravdu nejlepší prognozu vám ale skutečně dá váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Artritida: nemoc nejen těla
Články: Artritida: nemoc nejen těla
Artritida i deprese jsou...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
Články: Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
A ne ledajaké! Jedná se o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina kůže
Články: Rakovina kůže
Rakovina kůže je souhrnné...
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: