Lupavy palcek

Dobry den. ked mal syn 1 rok tak mu diagnostikovali lupavy palec a ortoped odporucil operaciu. Kedze ja niesom hned za operaciu a rada by som pomohla synovi aj inak ak sa da ako len operaciou,to je ozaj posledna volba tak som nasla ze mozno keby sa palec zafixoval dlahou tak by to mohlo pomoct,pripadne terapia razovou vlnou alebo Hilterapia. Mate s tym skusenost a co odporucate vyskusat v pripade lupaveho palca. Syn ma teraz 2 roky a 8 mesiacov. Palec ma v takej tuhej ohnutej polohe,sem tam 1x za den, dva sa mu to podari uvolnit pohybe palcom,vystrie ho ale potom mu aj tak stuhne a je problem ho narovnat. Kedze to ma syn od 1 roka tak neviem ako to vzniklo,mozno ma zapal slachy,neviem mozno poradite preco to vznika u takto malych deti a ci by ozaj nepomohla ta dlaha,ason na noc mu palec vystriet a zafixovat alebo ta razova vlna,pripadne hilterapia. Dakujem krasne za odpoved

Odpověď odborníka:

Pokud dítěti lupavý palec, kromě přeskočení při pohybu nedělá jiné potíže potom bych s jakoukoliv operační terapií počkal do 4. - 5 roku věku. Vhodná dlažka na noc v mírně nataženém prstu, jinak bez terapie, I když se doporučují nástřiky kortikoidem i tady bych vyčkal. Dítě má obrovský růstový a měnící potenciál a některé potíže i tak růstem a pokud je to možné i menším myšlením na potíž, vymizejí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x