Lupavy palec

Dobry den. Uz som vam pisala,syn 21 mesacny ma lupavy palcek,ma ist na operaciu ale dnes sa mu pales vyrovnal,kedze ho mal ohnuty, 2 x mu to opat preskocilo ale s lahkostou som palcek vyrovnala, masirujem mu to fastum gelom,mam sa tesit ze na operaciu nemusi ist alebo mu bude palec vyskakovat stale. Viete ortoped co vysetroval syna povedal ze na 99% sa to musi operovat iba u 1% deti sa to samo upravi,teda nemusi sa operovat. Bud mame velke stastie alebo to s tymi percentami nebude az taka pravda. Podla vas musi sa u deti operovat lupavy palec,nespravi sa to samo,to je poskodena slacha v tom prsteku alebo len nejako "vyvlecena" ked to vyskakuje? Dufam ze syn nema reumu,pretoze mu to mazem fastum gelom a asi to pomohlo...Vie sa vobec preco vznika lupavy palec u deti??? Da sa urobit zakrok len v lokalnej anestezii,teda bez celkoveho uspatia? A da sa rozoznat lupavy palec od hypermobilneho syndromu? Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

U dětí, kde tyto potíže jsou vyjímečné opravdu zálěží na místním nálezu a velmi pečlivém zhodnocení přímo jednoitlivého stavu pacienta. Opravdu se s operací nemusí spěchat. Zákrok je ale nevelký. Dejte na radu svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
operacia? | Od: veronika | 6.2.2013 22:43
ahoj,rada by som vedela,ako
ste nakoniec dopadli.boli ste
na operacii alebo vam to
polavilo?dakujem
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: