Lupénka a vytržení mandlí

Dobrý den,několik let mám lichem ruben v oblasti kotníků,občas lepší,občas horší,asi před dvěma měsíci jsem prodělala dvě ošklivé angíny po sobě a objevila se mi i lupénka.Paní doktorka mě odeslala na krční k vyloučení fokusu(nevím přesně,co to znamená).Pan doktor na krčním mi udělal výtěr z krku,nosu a odeslal mě na rentgen krku.Fokus se potvrdil a také streptokok typu A.Dostala jsem Ospen na přeléčení,ale nyní po 14 dnech od dobrání antibiotik,mám pořád bolesti v krku.Dnes mi pan doktor na krčním udělal znovu výtěr,a řekl mi,že mám pořád anginozní čepy.Uvažují o vytrhnutí mandlí,prý by tím mohly ustat i kožní problémy,tvrdí oba lékaři.Je to opravdu nutné?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Chronické zánětlivé ložisko v těle (= fokus) může vést k celé řadě zdravotních problémů a lichem planus patří mezi ně. Odstranění infekčního fokusu ( pokud to nejde konzervativně - pendepon, autovakcína) je velmi vhodné.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: