Lupus erythemados

Dobrý den,už 20 let mám lupus erythematodes (nefropatie st.3,hypertenze,sek.amenorhea,osteoporosa L4,hypokortizolemie,warfarinizace),beru od počátku prednison,z toho posledních 10 let beru predn.15mg a k tomu cyklosporin Neoral 75mg ráno a večer a těch 10let jsem v remisi. Chtěla js.se zeptat,jestli si můžu nechat ten prednison vyměnit za Medrol,dočetla jsem se,že má míň vedlejších účínku, jestli jej můžu brát v kombinaci s tím Neoralem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záměna Prednisonu za Medrol je možná, jsou to léky velice podobné. Kombinovat se může se stejnými léky jako Prednison. Určitě se ještě poraďte se svým ošetřujícím lékařem, který Vám léčbu doporučil.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x