Lusopress

Dobrý den, asi 5 let sé léčim na hypertenzi, je mi 35 let. Nikdy mi nenašli žádnou příčinu, zřejmě to je psychického rázu, takže beru i antidepresiva. Beru 1 tabletu Tritace denně. Jak mi bylo řečeno na kardiologii, tak se nesmí při braní tohoto léku otěhotnět, takže protože si plánujeme s přítelem dítě, tak jsem zašla za svou obvodní lékařkou (na kardiologii už nedocházím), a poprosila jsem jí o nějaké jiné prášky, které nevadí otěhotnění. Napsala mu Lusopress. Jaké bylo ale mé překvapení, když jsem koukla do příbalového letáku a zjistila, že kontraindikace je těhotenství! Tak jsem z toho opravdu zmatená! Může se tedy v těhotenství brat nebo ne???? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prakticky žádné léky v těhotenství nejsou doporučené, vždy je nutné zvážit riziko a přínost. Léková skupina, z které je Tritace, má vyloženě prokázané účinky, že poškozuje plod. Lusopress je bezpečnější. Bude dobré se domluvit s lékařem, zda-li je nutné léky užívat a dále se uvidí. Můžete zvážit návštěvu kardiologa, zda-li Vám neporadí lépe. Snad vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: