Luxace kotníku, hypotenze, psychické potíže

Dobry den,chtela jsem se zeptat jiz je to 14 dni co mam vyvrtnuty kotnik po prvnim osetreni mi rekli ze za dva dny muzu na nohu a o pet dni pozdeji jsem skoncila na chirurgii znovu a dostala bandaz a berle s tim ze tri tydny v klidu otok splaskl uz vidim i zily a kotnik modrina zustala.jenze noha mi stale mrtvi.jakoby natahuje se v ni cosi.( pocit) neumim to popsat.jsem doma s rocnim ditetem potrebuji nohu rozchodit myslite ze msm riskovat? Dalsi muj problem je strasne nizky tlak 56/48 bezny je u me 70/58 kdyz se rozcilim jdu k zemi.to je dalsi muj problem rozcili me plac syna,to ze manzel neni doma v dobe kdyz me neco je vyvolam hned hadki bezduvodnou ani to tak nemyslim ale kopu kolem sebe a myslim si ze mi kazdy chce jen ublizovat..a nenavidim sama sebe za vse co udelam.je bud spatne,nebo si vycitam malickosti ...za vsim je moje vina a opet kopu kolem sebe ..k psychiatrovi jsem diky rodicum chodila od 12 let chteli to tak.tvrdili ze nejsem normalni vnutili mi tuto myslenku.a tak i mym sourozencum s poznanim manzels se vse zlepsilo a to rapidne zbavila jsem se leku zhubla 60 kg ze 120 kg zbavila se sama zavislosti na osmi miligramech denne neurolu 1 mg tablety.a sama.pak konecne otehotnela sice uzivam na uzkosti rivotril 0,5 ale v minimalnim mnozstvi.rodinu jsem odepsala zkazili mi zivot.nenavidim je.a nechci je uz nikdy videt.k psychiatrovi dochazim leky zasadne odmitam.uz nikdy vice.ale zajimalo by me proc se nenavidim proc delam vse blbe vyvolavam hadky a jsem zla kopu kolem sebe.? ..minulost jsem zahodila ..tak proc vidim zlo i v synovi a manzelovi? proc su tak vybusna a prehnane reaguji manzela miluju syna taky jsou to zlaticka.ale proc me vse rozcili.? i plac i humorne narazky muze proc je od sebe odhanim? nedokazu projevit lasku a uvnitr sebe ji mam tolik ale nereknu jim to.dekuji za odooved.k psychiatrum nechcu cpali by me leky aby meli body nebudu se k lekum nikdy vracet je to chemicky hnus.prosim o podrobnou odpoved.dekuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hned první větou vás zklamu. Ten, kdo vám odpoví nejlépe, je ten, kdo vás nejlépe zná - tedy váš psychiatr nebo psycholog. Obecně psychiatr je vzdělán dávat léky, psycholog je vzdělán dávat testy. Ten z nich, kdo si navíc udělá psychoterapeutické vzdělání může dělat psychoterapii. Píšete, že jste minulost zahodila ... ale ta se právě může podílet na současných stavech. To co jsme prožili, nejde jednoduše škrtnout. Píšete, že nechcete léky = "chemický hnus", ale zároveň užíváte Rivotril. Pokud by nějaké měly smysl, byla by to spíše antidepresiva ve střední dávce, která na rozdíl od Rivotrilu nejsou návyková, netlumí, předcházejí potížím, budou mít efekt nejen na impulzivitu, ale i na tlak... Pokud nechcete léky (předpokládám ani Rivotril), je metodou volby psychoterapie. Souvislost s minulostí by touto cestou šla zpracovat. Tedy získat emoční odpovědi na otázky PROČ (je odháním, jsem výbušná...). S podrobnou odpovědí ale musíte počkat na toho, kdo vás zná. Internet/poradna jsou na toto málo. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Za přehnanými reakcemi stojí minulost | Od: Mgr. Lada Skulilová | 7.9.2016 08:43
Souhlasím s odpovědí pana doktora - pro řešení Vašeho problému bude podstatné zpracovat si zpětně Vaše prožitky z minulosti - pravděpodobně to v původní rodině neprobíhalo všecko zcela harmonicky, jak vyplývá i z Vašeho popisu. Pokud u sebe v současnosti pozorujete reakce, se kterými vnitřně nesouhlasíte, ale přesto je nedokážete změnit, jedná se o chování "vypěstované" na základě dřívějších prožitých situací. Vymanit se z něho můžete za pomoci psychoterapie, jak již bylo uvedeno. Jestliže Vám rodiče neprojevovali lásku, nemohla jste se to ani naučit, a proto Vám to nejde. I toto, podobně jako další "šrámy", se dá prostřednictvím psychoterapie napravit. Chcete-li se informovat o metodách, které jsou v podobných případech nejúčinnější, napište mi na můj mail. Sama byste si mohla částečně pomoci např. dlouhodobějším praktikováním meditací (ty mohou posílit Vaši vnitřní vyrovnanost, klid a dobrý životní pocit) a dále můžete psychiku i nízký tlak postupně optimalizovat třeba formou alternativní celostní samoléčby zv. autopatie. Popsané postupy lze kombinovat. Kotník je potřeba ponechat zatím v klidu, aby se léčba zbytečně neprodlužovala a nekomplikovala.
Mgr. Lada Skulilová, psycholožka, terapeutka (kontakt na http://www.ulekare.cz/kdo-na-dotazy-odpovida)
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x