Luxace,subluxace

Dobrý den,je potřeba k vyloučení ev potvrzení luxace (subluxace) 2-3 žebro/sternum rtg snímek shora nebo stačí rtg zepředu?Jak dlouho cca(týdny,měsíce) může být v místě poúrazové nemikrobiální zánětlivé změny chrupavky a okolí otok a bolestivost i při nádechu.Děkuji za Váš čas

Odpověď odborníka:

Vážená Zlatko, nevím podrobnosti o Vašem zdravotním stavu, tedy pouze odpovím na Vaše otázky. Hrudník se snímkuje nejčastěji ve 2 projekcích - zepředu a z boku, luxace by byla patrná i na předozadním snímku. Bolesti jsou i 2 měsíce, u některých pacientů déle. Záleží na celé řadě dalších okolností. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Příliš silná menstruace? Zkuste brát antikoncepci
Články: Příliš silná menstruace? Zkuste brát antikoncepci
Takzvané dysfunkční děložní...
Krvácení z nosu nepodceňujte! Zvláště trpíte-li poruchou srážlivosti krve
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Alergie hrozí i při čištění zubů
Články: Alergie hrozí i při čištění zubů
Dvakrát denně dvě minuty...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: