Lymeská borelioza

Prosím o radu, kam se mám obrátit s léčením boreliozy, 08-09/2015 přeléčena po objevení skvrny doxybene a pak doxyhexalem, nyni po roce vysledky: IgM pozitivní 1,950. Objevily se mi problémy se srdcem-arytmie, občas závratě, depresivní nálady, zvyšuje se mi urea - 9,0, kreatinin 144, KM 325 - mám 2o let polycystozu ledvin. Co znamená to pozitivní IgM pro mě, prosím? Muj obvodní lékař mi řekl, že je borelioza vylečena a že to znamená, že mám na ni protilátky, ale tady jsem se dočetla, že to je infekce stále v těle... Děkuji za vaši laskavou odpověď.

Odpověď odborníka:

Hezký den Jano, bohužel léčba Lymské boreliozy je občas složitá a svízelná. Hodnota protilátek je pouze orientační, bohužel ne všichni pacienti, kteří někdy boreliozou onemocněli, pozitivní protilátky skutečně měli a naopak zase pozitivita protilátek neznamená, že skutečně trpíte boreliozou, či jste ji někdy prodělala. Vaše hodnota IgM je mírně zvýšena. Jestliže se u Vás nově objevila arytmie, svěřte se svému kardiologovi, že jste v tom daném termínu měla skvrnu po klíštěti zaléčenou antibiotiky, tato arytmie může, ale nemusí mít souvislost s touto infekcí. Opakovaná léčba antibiotiky není paušálně doporučena. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: