Lymeska borelioza

Dobry den, pokusim se strucne. Mou pritelkyni zrhuba pred 14 dny v Cechach na Melnicku postipalo na tucet komaru. Reakce na ne byla obvykla - maly otok a svedeni. Po 11 dnech, kdy jiz byly temer vyhojene, znovu a tentokrat mohutne otekly a pocaly bolestive svedit. Navic se partnerka citila malatne a vzhledem k faktu, ze je normalne zimomriva, dosti hicovala. Behem dalsich dni otok zacal mizet, nicmene cervene az fialove skvrny zustaly, nektere z nich s patrnymi bilymi stredy. Citim se dost bezradne, jelikoz bych nerada, abychom neco zanedbaly. Partnerka je Britka a jeji doktor, ktery se priznal, ze o Lymeske Borelioze nic nevi, ji po vikendovem studiu telefonicky sdelil, ze o boreliozu jiste nejde, ze by skvrny musely byt mnohem vetsi. (Pri prvni navsteve ji mimochodem predepsal penicilin). Mohly byste mi, prosim, pouze poradit, zda-li mam usilovat o kvalifikovanejsi vysetreni a nebo je mozne, ze opravdu o nic, nez neskodnou infekci, nejde? Prikladam fotografii jedne ze skvrn (cca 6 dni po otoku a po 3 dnech brani penicilinu) a predem vrele dekuji za reakci. Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petro! Fotografie bohužel není příliš zřetelná, přesto se domnívám, že se o projev borreliózy nejedná. Vaše přítelkyně by měla v každém případě dobrat předepsaná antibiotika. Pokud se ložiska nezačnou hojit, byla by vhodná konzultace s kožním lékařem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x