| Nápověda

Lymfatická uzlina

  • Dotaz od: Markéta
  • Publikováno: 12.9.2012

Dobrý den, před nedávnem ( a to již po 2.) se mi na čelistní kosti udělala bulka, která byla velmi bolestivá, ale nakonec po několika dnech zmizela. Nyní jsem byla darovat krev, s tím, že se mi ozvala jakási lékařka a žádala mě o nový vzorek. Nedokázala mi vysvětlit, jaký je problém. Jen neustále opakovala, že se nemám stresovat, že se vše vysvětlí?!? Mám nyní strach, aby to nebyla rakovina. Je pravda, že jsem poslední dobou unavená... Jaká je pravděpodobnost??? Předem velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, počkala bych na vysvětlení, pokud je pro Vás čekání nepřijatelné, zavolejte si do centra, kde jste darovala krev a důrazně žádejte vysvětlení. S bulkou na čelistní kosti to nemusí souviset - to je nejspíš lymfatická uzlina, která může zduřet při jakékoli infekci (i malé) v oblasti hlavy, úst a krku. Rakovina se ze vzorku krve (pokud se nejedná o leukemii) nezjistí. Darovaná krev se běžně testuje spíše na infekční nemoci (HIV, hepatitidy...) Pravděpodobnost rakoviny Vám absolutně nedokážu v této chvíli odhadnout.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Sleva na léky:
Jako uživatel uLékaře.cz získáváte slevu. Slevový kupón zde.
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: