Lymfatická uzlina na krku

Dobrý den, chtěl by jsem se optat jaké je riziko odstranění zvětšené lymfatické uzliny na krku. Jednu operaci na ORL jsem už absolvoval, ale to mi z ní pouze drénem vypustili hnis jelikož uzlina byla údajně zkolikovovaná, když jsem byl na vytažení stehů tak mi bylo řečeno že uzlina je stále furt stejně veliká a pokud by se do měsíce nezmenšila tak jí budou muset odstranit. Takže můj dotaz je zda je možné aby uzlina se zmenšila sama od sebe a nebo budu muset na operaci, jaké jsou rizika takové to operace a zda by se to poté nemohlo vrátit.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Ondřeji, vývoj zvětšené uzliny závisí především na příčině jejího zvětšení. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším ORL lékařem na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: