Lymfaticke uzliny

Dobrý deň, chcel by som sa informovať ohľadom mojich zväčšných uzlín na krku a v slabinách...mám ich zväčšné cca. 4 roky, nebolia, su velke asi 2 cm na krku mam 2 pri slabinach....vysledky krvi mám ok, na ORL mi povedali, že mám zlatého stafylokoka, ktorý ale na antibioticku liečbu vôbec nezareagoval.....Viete mi poradit čo s tými uzlinami? Môže to byť rakovina? Dakujem

Odpověď odborníka:

Jakube, pokud máte uzliny 4 roky takto zvětšené bez dalšího zhoršování, o rakovinu se jednat nebude. Zlatého stafylokoka v krku má většina z nás, aniž by činil nějaké potíže a tak, pokud je opravdu nečiní, nemá ani smysl jej přeléčovat. Otázkou je důvod zvětšení uzlin ... uvádíte, že je Vám pod 20 let, je možné že Váš imunitní systém se ještě vyvíjí a je to reakce na nějakou celkově prodělanou infekci. Pokud ovšem máte všechny odběry v pořádku a cítíte se dobře, jistě již v tuto chvíli nepůjde onic vážného.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: