Lymfaticke uzliny

Dobry den.Mam uz tri roky zvetsene tvrde uzliny na krku.Boli moc po alkoholu a kdyz je zima.mam jednu i na dasnich.za uchem se zvetsuji , vzadu u hlavy....Je jich moc hlavne na tom krku.Byla jsem uz u dvou doktoru oba mi nasadili antibiotika nepomohlo to.Krev mam v poradku dala jsem si vysetrit na dost veci.( hiv, stitnou zlazu .... Rakovinu vyloucili) dost me to omezuje v praci strasne to boli kolikrat se mi hrdlo zvetsi a hur se mi dycha.Prosim poradite mi jak bYch se mohla dat jeste vysetrit , aby mi nasli pricinu a abych se toho zbavila? je mozne ze maji na to vliv cigarety?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzliny za ušima jsou charakteristické pro toxoplasmosu, nevím zda toto vyšetření bylo provedeno...dále bude nutné provést sonografii s objasněním povahy uzlin s ev. FNAB/ punkční biopsií/ a rovněž náběry na EB a CMV viry a dle tohoto všeho nadále postupovat. A i když kouření škodí zdraví, na zánětlivé uzliny ve vašem případě mít vliv určitě nebude!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: