Lymfatické uzliny

Dobrý den, chtěl bych se obrátit na vás, zda by jste mi neporadila jak se zbavit zvětšených uzlin. Můj doktor mně poslal pouze na krev a tím to haslo. Již pred cca 8 lety jsem zaznamenal jednu za každým uchem, za poslední rok mi ale přibyly další zhruba 7 po celém krku a jednu v podpaží, občas se mi zvětšují a zmenšují, zhruba 3 týdny zpátky jsem měl pod uchem zvětšenou zhruba na 5cm a hned pod ní ještě jednu cca 3 cm plus mi natekly oči že jsem vypadal jak zbitý a ještě ktomu jsem měl podezření na zánět čelistních kloubů(což už mi odeznívá) - to byl jen takový tlak od spánku dolů ale to už asi odbíhám od hlavního tématu, v součastnosti jsem hospitalizován s atopik.ekzémem na kožním v Hradci Kr. a jsem alergický na pyl,prach,plísně a roztoče, všechno tyto problémy jsem jim řekl avšak řekly mi že dokud to nebude vážně bolet tak mně jinam na vyšetření posílat nebudou. Budu vám velmi vděčný za jakoukoliv přínosnou odpověd, jelikož nevím co dělat, nebo kam jít stím vůbec na vyšetření aby mně tam vůbec vzaly a bojím se opět zažít stav kdy budu mít zase po celý hlavě boule a nateklý oči a ještě stím budu muset pracovat jako obsluha v bistru před lidma. Děkuji pěkně.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Ondřeji, za ideální bych považovala vyšetření uzlin ultrazvukem/UZ/,nejlépe při akutním zduření. Uzlina o velikosti 5 cm apod.by se neměla bagatelizovat. Vyšetření krve by mělo být kromě nejobvyklejší testů zaměřeno také na tzv.zoonozy,tedy choroby ,které mohou být přeneseny ze zvířete na člověka.Zejména,pokud je u Vás tento přenos možný. V Hradci Králové je výborná nemocnice,fakt je,že některá vyšetření se dají dělat jen při hospitalizaci a některá zase jenom ambulantně.Proč tomu tak je,to je otázka pro zdravotní pojišťovny. Nicméně pokud už opravdu nebude možno se dobrat odpovědi jinak,můžete zajít přimo na ambulanci hematoonkologie,kde se případy zvětšení a jinak nevysvětlitelných postižení mízních uzlin také zabývají. Každopádně by Vás měli vidět v akutním stavu. Mějte se hezky a přeji brzké objasnění problému..

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: