Lymfatické uzliny na krku

Už delší dobu (několik let) mám na krku a pod bradou dohromady 3 uzlinky(bouličky) velké asi 5mm. Na ultrazvuku jsem byl před několika lety kvůli uzlinám na tříslech a tam mi řekli, že jsem "uzlinový" typ...v tentýž době jsem byl i na krevních testech a vše bylo v pořádku. Nyní jsem byl i na testech HIV a ty byly negativní. Uzlinku pod bradou cítím především, když zatnu svalstvo na krku.

Odpověď odborníka:

Šimone, z Vašeho příspěvku není zřejmé, na co se ptáte. Pokud máte uzlinky, které se již několik let nemění a byl jste zároveň vyšetřen, není důvod k obavám. Uzliny na krku do velikosti 0,5 cm jsou normální. Pokud by byly nějaké obtíže nebo se uzliny zvětšily, navštivte praktického lékaře. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pacienti s Bechtěrevovou chorobou, pozor na to, co jíte!
Články: Pacienti s Bechtěrevovou chorobou, pozor na to, co jíte!
Ankylozující spondylitida...
Evergreen v léčbě křečových žil
Články: Evergreen v léčbě křečových žil
Zdá se vám pracné navlékaní...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Pankreatitida je zánět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Články: Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Chladné měsíce roku jsou...
Infarkt myokardu
Články: Infarkt myokardu
Infarkt myokardu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: