Lymfatické uzliny na tříslech

Dobrý den, je mi šestnáct let a nedávno jsem si v tříslech nahmatal uzliny. Na každém jedna a obě jsou nebolavé, pohyblivé. Jsem alergik (Celé jaro a léto mám ucpaný nos kvůli květinám). Pro jistotu jsem se podíval na web, zda-li se nemůže jednat o leukémii, avšak kromě uzlin na sobě zatím nevidím jiný příznak. Netrpím únavou ani nechutí, při poranění kůže se mi rána normálně zacelí, takže ani s krevními destičkami nemám problém. Zajímalo by mne tedy, jestli ty uzliny nemám kvůli alergii a nebo kvůli chřipce, kterou jsem prodělal zhruba před měsícem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvětšené uzliny mohou mít plno příčin, bez vyšetření , krevních odběrů nelze určit konkrétní diagnosu. Uzliny jsou filtrem imunitního systému a reagují na zánět zvětšením . Pokud se uzliny budou zvětšovat a přidaly by se další projevy, určitě by bylo vhodné podrobnější vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: