Lymfom

Dobrý večer,prosím o radu.Už déle jak tři roky mám pod dolní čelistí malou bouli,jde nahmatat pouze když hlavu skloním co nejvíce ke krku,jinak nejde nahmatat.nebolý ani se nezvětšuje.může se jednat o nádor?Před roke jsem byla na běžných krevních odběrech u praktického lékaře a vše bylo v pořádku.Myslím,že jde jen o nějakou uzlinu,nebo tak.Je možné mít tak dlouho nádor bez jakých koliv příznaků,nebo by se už dávno objevily jiné problémy.Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Nádor by se určitě během tří let nějak projevil, jestliže se útvar nemění, nemusíte se ničeho obávat. Kdybyste chtěla mít stoprocentní jistotu o co se jedná, byl by možný uděla ultrazvuk, ale opravdu zhoubného nádoru se s tak neměnným nálezem obávat nemusíte

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nošení kompresních punčoch zlepšuje kvalitu spánku
Články: Nošení kompresních punčoch zlepšuje kvalitu spánku
Chrápete vy nebo váš...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Nespavost a deprese jako nerozlučná dvojice?
Články: Nespavost a deprese jako nerozlučná dvojice?
Cítíte se ospalí, nemůžete...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Otrava hypnotiky
Články: Otrava hypnotiky
Hypnotika jsou léky, které...
Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Články: Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Paracetamol je jedno z...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: