Lymská borelióza

Dobrý den, asi před 10 dny mě poštípali v noci komáři. Zhruba po 5 dnech jsem si všiml, že se mi okolo jednoho štípance objevila červená skvrna asi 4 cm v průměru (viz. foto v příloze). Tato skvrna stále přetrvává. Žádná přípravky jsem na štípance neaplikoval. Chtěl jsem se prosím zeptat, zda by se mohlo jednat o lymskou boreliózu. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Protilátky z krve je možné zjistit až po 3-4 týdnech. Zatím navštivte kožního lékaře. Nález dle fotografie ale typicky nevypadá. Spíše jen alergická reakce.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: