Lze nahmatat plod v 18. týdnu těhotenství?

Dobrý den, jsem v 5. měsíci, zatím je vše v pořádku. Když ležím na zádech, jsem občas schopná nahmatat na břiše pevnější místo (někde mezi stydkou kostí a pupkem), zcela nebolestivé. Vždy jen na nějakou chvíli a nebývá to vždy na stejném místě. Na pohled to nijak rozpoznatelné není. Je to už miminko, nebo tuhnutí dělohy?? Pohyby zatím necítím, těhotná jsem poprvé, mám placentu na přední stěně. Děkuji moc! Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě lze v tomto stadiu zachytit i části plodu, které naléhají na břišní stěnu

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: