Lze předejít resekci zubu?

Dobrý den, před 20 lety mi byla provedena resekce horní trojky. Vloni se mi zub ozval znovu, nebolel nijak výrazně, ale téměř pořád. Byla mi doporučena opětovná resekce, ale paní doktorka na chirurgii mi po celkovém rtg doporučila vytržení. (Měla jsem už náhradu horní 6 a 7, takže se trojka přidělala do stejné náhrady.) Nyní mi začíná "trnout" vedlejší dvojka, zatím to není bolest, ale pocit, že vím, že tam mám zub. Stejným pocitem mi začaly problémy s trojkou. Lze dělat něco pro to, abych o zub nepřišla? Zuby si čistím pečlivě i mezizubním kartáčkem (bohužel až nyní, kdy jsem už stará). Děkuji za informaci a přeji hezký den. Ludmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ludmilo, těžko Vám poradit, když neznáme důvod tohoto pocitu. Potřebné jsou informace o stavu zubu - kaz, zda je zub s endodontickým ošetřením ( zaplněný), jak vypadá kost v okolí, dáseň... Bez těchto informací mohu doporučit jen návštěvu zubního lékaře. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: