Lze se nakazit ze zaschlé krve, pokud se dotkne rány?

Dnes jsem byla na infuzi a až po ní jsem ji všimla, že jsem měla paži položenou na podpěrném polštáři na kterém byla zaschlá krev. Neřešila bych to, ale mám na rukách atopický ekzém s prasklinami. Je možné se případně takto nakazit nějakou infekcí/nemocí, kterou mohl mít ten, komu ta krev patřila? Sestřička říkala, že to nevadí, že to nejde, ale já si tím nejsem jistá a nemám z toho dobrý pocit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Jano, pravděpodobnost nákazy ze zaschlé krve je velmi malá, protože viry a bakterie, které mohou způsobit onemocnění, na vzduchu rychle hynou. Pokud máte pocit, že byste se mohla nakazit či pro svůj pocit jistoty, nechte si provést příslušná krevní vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: