M511-onemocnění lumbálních a j. meziobratl.plotének s radikulopa

Dobrý den, je mi 30 let a moje diagnóza je: náhle vzniklá lev.LI s vert.blokem. Od té doby hůře došlapuje na 1 chodidlo nejen pro bolest, porucha s močením není. MR LS pát. s nálezem violné extruze disku L4/5 vlevo.Obj.st.loc.na dkk fen.palce vl.++,rr.L2/S2 zatím sym.výb.,Lasegue 90/60, porucha čití v derm.L5 vl.Stoj a chůze na patě vl. nesvede.Páteř. část.omezený rozvoj v bed.segm. Vážená Paní doktorko, vyšetřující lékař mne chce příští pondělí hospitalizovat a operovat. Mě se to zdá hodně náhlé a rizikové. Prosím o radu a co si myslíte o tak radikálním řešení mého stavu. Myslíte, že bych měl navštívit jiného odborníka? Kde je v naší zemi jeden z nejlepších odborníků na moji problematiku? Moc Vám děkuji za radu. Přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Myslím, že vzhledem k Vašim obtížím a nálezu na MR je operace nejvhodnějším řešením. Odborníků na vyhřezlé ploténky je mnoho, vzhledem k tomu, že jste Královehradeckého kraje bych určitě věřila neurochirurgickým pracovištím v okolí- HK, Praha Střešovice, Liberec, Ústí n. L.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: