M911-perthes

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,syn 12 let,je 6 let po operaci M911,má asi 4,5 cm kratší nohu,je možná u něj operace.Chtěla bych se zeptat jakl dlouho se toto po operaci léčí,aby nezaměškal moc ve škole a zda musím být s ním doma,nebo mohu chodit normálně do práce.A zda jsou potom nějaké rehabilitace.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o léčbu zkrácení dolní končetiny je řada metod, kterými se tato léčba operativně provádí. Rehabilitace je od počátku nezbytná. V tomto případě bude záležet na stavu vašeho synka, na výsedku vyšetření, provedené operaci a rehabilizaci a to bude muset sdělit lékař, který operaci, typ operace navrhne. Tam se obátíte. Léčba vždy vyžaduje určitou trpělivost pacienta i okolí , i když hoch bude v tomto věku jistě docela dostatečně samostatný.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: