Má mé dítě adhd nemoc nebo jen zlobí?

Má mé dítě ADHD nemoc ? Dobrý den,jmenuji se Jana a mám syna Maxíka,teď má 16 měsíců.Narodil se v 39 týdnu,z důvodu mé těhotenské preeklampsie.Porodní váhu měl dobrou,i celkový stav v porodnici byl dobrý.Když měl asi 5 mesiců začal být nepokojný,nevydržel na mě sedět,v náručí byl neklidný,tak jsem si ho začala více všímat.Sedět začal až v 9 mesících,o měsíc později začal lézt i chodit,v jednom měsíci mu narostlo 7 zoubků,a to už byl k neudržení.Teď vyleze na stůl,vyleze z dětské sedačky ve vteřině,nevydrží za celý den minutu posedět nebo odpočívat.V noci se budí 5 - 8x a chce pít nebo se jen prostě vzbudí a brečí.Přes den spí dopoledne hodinu,odpoledne už nechce spát ani odpočívat.Nechce si moc hrát s hračkami jen běhá a dělá rámus,křičí a poletuje sem a tam jako blesk.Poslední dobou jsem u něho začala vídat bouchaní hlavy o zeď nebo si strká ruky do krku.Když jdeme na procházku nevydrží v kočárku,je neklidný až vzteklý.U dětské lékařky se na nás každý kouká,Maxík mě tahá za vlasy,všechno hází na zem,nechce být v náručí,zlobí se,občas si i lehne na zem a kope nohama nebo bouchá pěstmi o zem,a já už jsem z něho tak vyčerpaná,že se chvílemi i stydím a nevím co sním.Cesta na nákup a samotný nákup je tak vyčerpávající,že po něm jsem úplně odrovnaná.Nevím jestly je to nemoc ADHD,nebo jen zlobí,ale tak malé dítě musí chvíly odpočívat nebo si prostě sednout a hrát si.Maxík si nehraje,je celý mokrý a já už nevím co dál.Doktorka mi jen řekla,že musím vydržet.Koupila jsem mu i čaj na celkové sklidnění nebo na dobrou noc ale to stejně nepomáhá.Kamarádky to jeho chování taky nechápou,aby jsem nevyzněla tak,že mi vadí Maxíkova hyperaktivita,to ne,ale posadit se někde na kávu nebo si jen s někým povídat je úplně nemožné.Poradíte mi vy?Děkuji a přeji hezký den,s pozdravem, paní Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně na nic nečekete a poradte ve specializovaném zařízení - u dětského psychologa nebo v organizaci APLA, www.apla.cz. Toto chování se opravdu hodně vymyká průměru (hlavně to bouchání hlavičkou...), je možné, že se synek časem zklidní, ale čekání může být velmi dlouhé, pro vás vyčerpávající a rozhodně můžete "čekat" už vyšetření. Poradte se, objednání zde: http://www.praha.apla.cz/objednejte-se/index.php nebo u kteréhokoli dětského psychologa. Info o ADHD je dobře popsáno zde: http://www.pppnj.adslink.cz/data/odborneclanky/adhd.html. Zkuste si dělat denně poznámky o atypických projevech chování svého dítka, pomůže to potom lékaři nebo psychologovi při diagnostice. Sice se konečná diagnosa provádí většinou až kolem 3let, ale zkuste to. Alespon vám specialisté poradí, jak máte k dítěti přistupovat, jak ho zabavit a motivovat, případně, jak sama relaxovat a odpočívat, abyste krizové období v pořádku překonala. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
adhd | Od: zuzana | 17.4.2014 09:42
Dobrý den chtěla bych se také zeptat: mám
7letého syna který navštěvuje první
třídu,nedávno jsme byly u psychiatričky a ta nám
diaknostikovala ADHD a ktomu má přechodné tiky
v obličeji- napsala nám prášky strattera,ale mám
obavy že na nich může být později závislý a
samozřejmě také vím,že mu sice mohou pomoct
se soustředit ve škole,ale ublíží mu zase v těle co
s budeme povídat,tak by mě teda zajímalo zda
existují nějaké homeopatika na ADHD. Děkuji za
odpověd a radu
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Články: Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Mnoho lidí si myslí, že...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: