Macmiror complex 500

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Jsem 5tt těhotenství. Donedávna jsem to netušila a vzala jsem si 3x lék MACMIROR COMPLEX 500 v akutním případně. V letáků není nic napsáno jestli se může či nemůže. Mohlo to nějak uškodit miminku?

Odpověď odborníka:

Tento lék, vázaný na lékařský předpis obsahuje dvě účinné látky, nifuratelum a nistatinum. Lékař by se měl řídit tzv. souhrnem informací o přípravku (SPC), kde se praví, že "V prvním trimestru gravidity je přípravek relativně kontraindikován. V dalších trimestrech těhotenství a v období kojení lze přípravek podávat." Slovo relativně říká, že v případě, kdy lékař usoudí, že je lék nezbytný a přínos z léčby významně převýší relativní rizika, je ho možné podat. Macmiror obecně patří mezi relativně bezpečná léčiva v graviditě. Po 3 tabletách myslím že není žádný důvod k obavám. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dna
Články: Dna
Dna, podagra, pakostnice...
Protonové centrum: Moderní pracoviště v srdci Evropy
Články: Protonové centrum: Moderní pracoviště v srdci Evropy
Protonové centrum v Praze...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x