Magn.rezon.vysledok porada

Pan doktor zabudol som sa spytat je nutna operacia :( ? lebo chodim uz ciastocne normalne ohnem nohu uplne .. tak dufam ze nie

Odpověď odborníka:

Operace, pokud se jedná o oba menisky a přerušení předního zkříženého vazu není okamžitě nutná, ale vzhledem k věku by byla perspektivně na místě. Je zde nebezpečí, že oba uvolněné části menisků vytvoří t. zv. kloubní myšku což vede k poškozování kloubní výstelky, chrupavky a může vést k blokádě kolena. Rovněž by se dle stavu měla vyřešit ruptura předního zkříženého vazu. Při nestabilitě kolena plastika vazu. Operace se provádí artroskopicky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: