Magnesium

Dobrý den,nezlobte se,že obtěžuji.Chtěla bych se zeptat zda je možné při chudokrevnosti (112 Hb) užívat Magnesium.Bylo mi doporučeno na bušení srdce ještě před tím než mi našli chudokrevnost.Ohledně chudokrevnosti jsem byla poslána na rtg srdce a plic (ve zprávě mi napsali "bez patologických změn,jen mírně zvětšené srdce"),dále jsem ještě objednaná na gynekologii a na sono břicha.Jiné léky které beru jsou -Seropram na panick.poruchu,Seretide Diskus 50/250 2 krát denně +Zyrtec 1 tbl. denně na stř.těžké astma a Vasocardin 50 při bušení srdce.Mnohokrát děkuji za odpověď Michaela

Odpověď odborníka:

Chudokrevnost je velmi mírného stupně a magnesium užívat můžete. Bylo by však vhodné zjistit, proč jste chudokrevná (nejčastěji u žen bývá příčinou silná menstruace, je však třeba zvažovat mj. i možnost poškození žaludeční sliznice - krvácení do trávicí trubice, většinou se provádí vyšetření stolice na natrávenou krev). Také je třeba pátrat po příčině zvětšení srdce, nejvhodnější by bylo provést echokardiografické vyšetření (ECHO) - není to nic nepříjemného, pouze vyšetření ultrazvukem. Pokud se vyloučí příčiny chudokrevnosti, které by bylo třeba léčit, je možné podávat železo.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: