Makulopatie u syna

Dobrý den, dnes jsem navštívila očního lékaře s 5-letým synem. Pani doktorka nám po vyšetření sdělila, že jeho zhoršené vidění do dálky není způsobené dioptriemi, ale diagnózu nám nechtěla sdělit, že bude potřebovat další vyšetření a za týden máme přijít na přeskoušení. A pak nás pošle asi do Bratislavy. (Bydlíme teď na Slovensku) Mate mě, že když mu dám brýle mojí dcery, kde jsou půlky, tak vidí lépe. V kartě má napsáno: OPL: PS v norme.izokoria, pupilokinetika norme. optické média: číré Pozadie: TZN norm.konf. a koloritu, mk s nevýb f.r., cievy - nález veku primeraný retina bpn. Z. Hyperemtropia levsi o.u Susp. maculopathia Chtěla jsem se zeptat, zda podle tohoto nálezu můžeme očekávat nějaké vážné oční onemocnění, které může končit slepotou a jaká je možnost invazivní léčby. Děkuji za odpověď. Kuliková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto vyšetření je pouze "vstupní" a bylo vysloveno pouze podezření, paní doktorka bude podle mého soudu velmi pečlivá a proto to berte pozitivně. Vvyčkejte na výsledky dalších šetření na klinice, není potřeba se znepokojovat a už vůbec není namístě vyslovovat nějaké prognozy. Ještě není stanovena konečná diagnosa (jste na začátku), nelze předbíhat. Na vše se průběžně ptejte při dalších vyšetřeních, získáte podrobnější a přesnější informce a hlavně průběžné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: