Malá čelist a růst osmičky

Dobrý den. Začala mi růst první osmička, bolí to, ale jen jako obyčejný růst zubů. Mám ale malou čelist a už kdysi mi zubařka řekla, že pokud mi osmičky porostou, nebudou mít kam růst. Měla bych si je nechat odstranit nebo radši nic neřešil a počkat, jestli se vůbec nějaké komplikace objeví? Jde vůbec mít vyrostlé osmičky bez nutnosti operace?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já mám například velkou pusu a všechny 4 osmičky mi vyrostly a používám je :-) Máte-li však malou dolní čelist, je dost možné, že se osmičky nebudou mít kam zařadit a bude je nutné extrahovat. Často se to dá poměrně dlouhou dobu odkládat, ale v případě, že Vás zub již bolí, zvažte, zda to nevřešit jednou pro vždy nyní. S pozdravem Tomáš Hanzelka ortovize.cz

MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.
MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.

Specializace: Ortodoncie
Pracoviště: Ortovize

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: