Malá prsa

Chtěla bych se zeptat, mám hubenou postavu a malá prsa, když přiberu(o to už se snažím už hodně dlouho a pořád nic), zvětší se i má prsa?Je mi 15 a je mi velká i podprsenka A. Ostatní se mi za to smějí, odstává mi podprsenka, ale nechci nosit sportovní. Děkuji za jakoukoli radu.

Odpověď odborníka:

Prsní žláza je poměrně složitý orgán, po klidovém období dětství působí pohlavní hormony v průběhu puberty na další rozvoj a diferenciaci mléčné žlázy. Podmínkou správného vývoje je ničím nenarušené hormonální spojení mezi mozkem a vaječníky ženy. U velké většiny žen se mléčná žláza kompletně vyvine do ukončení puberty. Další růst a vývoj se uskutečňují každým menstruačním cyklem až asi do 30 let ženy. Velikost i tvar ňader jsou různé a jsou do jisté míry též ovlivněmé genetickým vkladem. V 15 letech jste teprve na začátku růstu a velikost se bude ještě měnit. Můžete se však zajít poradit s vaším praktickým lékařem nebo gynekologem, zda je vše jak má být.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: