Malá varlata

Dobrý den, paní doktorko, Snad přece jen..když už Vás otravuji..odpusťte... Abnormalita se Vám tedy nejspíše vzhledem k jiným správným funkcím nezdá.. Vypadá to tedy, že by mohlo být vše v pořádku?.. Straší mě, že se všude o takové (i větší) velikosti mluví s tím, že vždy signalizují něco špatného..(možná jen ve vývoji nebo nějaký zánět apod.?..ale pak už bez následků, včetně genetických?..)..nejen fci varlat, ale i poruchu ovlivňující samotné zdraví mého přítele.. Zkrátka čtu zejména, že dospělé zdravé varle má mít jiné velikostní rozmezí.. Omlouvám se Vám za potíže i doplňující dotaz, paní doktorko.. Ještě jednou Vám děkuji a mějte se pěkně! Anna K

Odpověď odborníka:

Dobrý den, říká se, že v medicíně je všechno možné - nelze 100% vyloučit, že je přítel v pořádku, ani že je přítomen nějaký problém. Jak jsem psala minule, jediný, kdo Vám to může říct je urolog, který objektivně zhodnotí velikost varlat; o jejich funkci řekne něco jednoznačně pouze spermiogram (vyšetření množství a kvality spermií v ejakulátu). Ráda bych Vám poradila víc, ale to bych opravdu jen teoretizovala. Mohu jedině souhlasit, že velikost varlat u dospělého muže jako olivy by mě znepokojila také. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: