Malé varle

Dobrý den je to trochu choulostivá otázka.Jedná se o jedno varle,konkrétně o pravé je zhruba poloviční než levé.. . A chci se zeptat jestli pozdě nějak může dorůst nebo jestli to může vadit něčemu.(Nebo jestli se mi může narodit postižené dítě).. Normálně tohle varle nejde nahmatat jen když jsem ve vaně a trošku se mi nahřejí.. Je mi 15. A vcelku se za to stydím.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to že varlata prakticky nejsou stejně veliká téměř u nikoho, je naprosto normální jev. Někdy se stává i to, že rozdíl je výraznější. Výrazně menší velikost ale může souviset například prodělanou virovou, infekcí, varikokélou, atd. Proto je vhodné v první řadě zajít na vyšetření k urologovi či andrologovi. Menší varle rozhodně neznamená, že by spermie nemohly být v pořádku a rozhodně není příčinou narození postiženého dítěte. Svěřte se se svými starostmi co nejdříve někomu s rodičů a objednejte se na vyšetření k odborníkovi.

MUDr. Pavel Turčan
MUDr. Pavel Turčan

Specializace: Sexuologie
Pracoviště: Centrum MEDIOL, ordinace sexuologie, andrologie a partnerská poradna, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: