Maligní melanom

Ráda bych se zeptala na problém, který postihl moji maminku (48 let). Při nedávném vyšetření ji byl objeven superf. maligní melanom (v L pektorální krajině pigm. útvar velikosti cca 3 mm). Byla tedy odeslána na odstranění k plastickému chirurgovi a nyní čekáme na výsledky histologie. Ale problém, který nastal, je, že se nám zdá, že na břiše, stehně a možná i jinde se v poslední době objevilo velké množství drobných tmavých pih. Mám obavy, aby to nějak nesouviselo s vyříznutím melanomu a aby se dále nešířila rakovina po těle. Prosím napište mi, zda s tímto problémem máte nějaké zkušenosti a popř. co byste mi doporučila. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Rozhodně tyto nové pigmentované projevy nesouvisí s vyříznutím původního ložiska, ale s ložiskem jako takovým souviset mohou. Bylo by velmi vhodné provést další klinické a příp. histologické vyšetření těchto nově vzniklých projevů. Ale je nepravděpodobné, že by došlo u povrchového melanomu k tak rychlému šíření.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x