Malý tep

Zdravím zajímá mě jestli je špatné,že mám v klidu tep kolem 45.Chodim cvičit čtyří krát týdně.díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Naopak - nízká tepová frekvence je projevem dobré trénovanosti, u vrcholových vytrvalostních sportovců není vzácností klidová frekvence 30/min. Předpokládám, že jste jinak zdravý a nízká tepová frekvence není způsobena užíváním léků - např. při léčbě vysokého krevního tlaku. Jednou z novinek kardiologie jsou v posledním desetiletí léky zpomalující tepovou frekvenci - zlepšují délku a kvalitu života u nemocných se srdečním selháním a ischemickou chorobou srdeční; velmi jednoduše řečeno - pomaleji pulzující srdce pracuje ekonomičtěji. Takže Vám přeji, abyste u pravidelného sportování vydržel co nejdéle, vyplatí se to! S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: