Malý vzrůst dcery

Dobrý den, začíná mě znepokojovat malý vzůst dcery - 4roky/94cm/13kg/. Narodila se v termínu s výškou 47cm, 1rok -69cm,2rok-85cm, 3roky-90cm. Nyní se svou výškou 94cm dostává stěží na hranici 3 percentilu.Je oproti svým vrstevníkům podstatně menší a drobnější. Mám obavy , zda jí nechybí růstový hormon. Často si stěžuje na velkou únavu, bolest hlavy. Ještě naše výšky - matka 167, otec-179. Jsou mé obavy opodstatněné a mám požádat o vyšetření dětským endokrinologem. Děkuji za radu. Zuzana Hofmeisterová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, konzultovala jsem váš dotaz přímo odoborníkem na dětský růst. Vaše dcera rostla do 3 let na 3. percentilu ( mírně je zpochybněna přesnost měření ve 2 letech ), nyní je již poměrně výrazně pod ním. Proto bych Vám určitě doporučovala vyšetření u dětského endokrinologa, růstová rychlost Vaší dcery za poslední rok je spíše skutečně velmi nízká. Dětského endokrinologa ve vašem okolí jistě poradí váš pediatr nebo bude při krajské nemocnici. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x